Aktiviteter 2021

Kurs i Biodling för nybörjare startar våren 2021 genom Studieförbundet Vuxenskolan Hudiksvall


Länk för ytterligare information:


 


AKTIVITETER VERKSAMHETSÅRET 2013

För anmälan till våra kurser kontakta styrelsen om inget annat anges

Mars

Söndag 17 mars kl. 18.00 träffas vi i Hembygdsgården i Mo. John Bergström från Trogsta Honung berättar om alternativ driftsmetod för att öka sin honungsskörd.

April

Vi startar upp årets upplaga av Biodlingskurs. Kursen är både en grundläggande nybörjarkurs och en fortsättningskurs. Kursledare är som tidigare år John Bergström från Trogsta Honung. För ytterligare info och anmälan kontakta john(snabela)trogstahonung.se eller ring 070-250 32 82.

Maj

Trogsta Honung inbjuder till Öppet Hus på sitt 10-årsjubileum lördag 4 maj.

Mer info.

Augusti

Lördag 24 augusti Öppet Hus hos Svågadalens Honung med förevisning av nybyggt honungshus samt avbiodlingen & produkter. Mer info på deras hemsida.

AKTIVITETER VERKSAMHETSÅRET 2012

För anmälan till våra kurser kontakta styrelsen

Feb

27 februari träffas vi i hembygdsgården i Sanna och har filmvisning av en Dansk film om biodling. Därefter blir det i sedvanlig ordning fika och allmänt prat om biodling.

Mars

Torsdag 29 mars startar årets upplaga av Biodlingskurs. Kursen är en grundläggande nybörjarkurs och kursledare är som tidigare år John Bergström från Trogsta Honung. 

April

Torsdag 26 april möte i Sanna med grundläggande föreläsning om Drottningodling med Bengt Nyrén samt visning av SBR´s bildserie "Drottningodling". I samband med detta är det också kursstart för anmälda till kursen "Drottningodling - en fördjupning i binas magiska värld!"

Juni

10 juni är det besök hemma hos Frederik von Essen där vi går igenom drönarutskärning, kollar av varroa, fikar och har allmänt bisnack.

Observera nytt datum!

Juli

Vi deltar och visar upp vår förening på Handelsdagarna/Glada Hudikdagarna 5-7 juli.

Augusti

Söndag 26 augusti besök hos Svågadalens Biodling med förevisning av nybyggt honungshus samt av biodlingen.

September

Inbjudan Nordanstigs 90-årsjubileum 2 september. Mer info

Måndag 24 september kurs i tvål- & salvkokning. Anmälan senast fredag 14 september. Mer info: mail(snabela)svagadalenshonung.se eller telefon 070-561 71 81.